Sony onthult design PlayStation VR2

Sony onthult design PlayStation VR2

Sony heeft het ontwerp van de PlayStation VR2 en het de 'laatste versie' van bijbehorende controllers onthuld in verschillende foto's.

In lijn met de PlayStation 5 en de PlayStation VR2 Sense-controller is de vr-bril zelf vormgegeven met witte en zwarte kleuren. Sony benadrukt het 'ronde' uiterlijk van de bril, dat goed bij de controllers moet passen.

De opvallendste nieuwe eigenschap van de bril is een ventilatiesysteem dat het hoofd van spelers koel houdt. Dankzij een 'luchtstroom', die Sony vergelijkt met die in de PlayStation 5, zouden lenzen van de bril niet kunnen beslaan tijdens het spelen.

Ook is de bril over het algemeen lichter, moet deze geschikt zijn voor verschillende formaten hoofden dankzij een verstelbare hoofdband en kunnen spelers de lenzen zelf verstellen. Daarmee is de bril af te stemmen op de exacte afstand tussen de pupillen van de gebruiker, wat de ervaring ten goede komt. Ook bevat de PS VR2 een 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons en trilmotoren.

Eerder onthulde Sony al de specificaties van de PS VR2. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. 

Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. 

Een prijs en releasedatum voor de PlayStation VR 2 zijn nog niet bekend.

PlayStation VR 2
PlayStation VR 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vrees de prijs,... maar day one :)

0
test

Nice! Lekker strak design.

0

Aanbevolen voor jou