De officieus door Sony ondersteunde blog Threespeech heeft eindelijk mogen onthullen wat die next-gen Eyetoy toch is waarover Sony het al zo lang geleden heeft gehad. Onder de naam Playstation Eye zal de nieuwe camera plus microfoon op de markt worden gebracht.

De camera zal op praktisch alle punten zijn verbeterd. Zo is duidelijk te zien dat een nieuwe microfoon een prominente plek in neemt op de camera. De grootte is het gevolg van meerdere microfoontjes waarmee geluid kan worden gelocaliseerd. Zo is het mogelijk dat een personage in een toekomstige game kan reageren op waar je stem vandaan komt. Ook ondersteunt de microfoon verschillende technieken om ruis en achtergrond geluid te onderdrukken.

De camera zelf zal voorzien zijn van een lens die zich kan focussen. Hiermee zijn gezicht-shots te maken of kan een overzicht-shot ingesteld worden. Beide instellingen zijn bijzonder nuttig, want de bijgeleverde software zal met EyeCreate komen, een software pakket waarmee filmpjes, foto's en audioclips gemaakt en ge-edit kunnen worden op de PS3.

De camera kan op 640x480 resolutie met 60fps opnemen en op 320x240 zelfs op 120fps (ja daar wassie weer). De hoge framerate is geschikt voor slo-mo filmpjes, welke dan ook kunnen worden gemaakt met EyeCreate. Meer specificaties zijn hieronder te vinden.

4 channel audio input:16 bits/channel, 48kHz, SNR 90db6º to 75º Field of View zoom lens2.1 F-stop, <1% distortion, fixed focus (25cm to 8 at 75º FOV)640 x 480 at 60 frames/second320 x 240 at 120 frames/secondUSB2 high-speed data transferUncompressed video or optional JPEG compressionSony heeft aangekondigd dat de Playstation Eye deze zomer zal worden uitgebracht in Europa. Het zal gericht zijn op nieuwe diensten en "sociale gaming titels" (Playstation Home?).