"Waarom eerst gaan als je concurrenten naar je specificaties kunnen kijken en met iets beter op de proppen komen", aldus Hirai. Hiermee hoeft hij echter niet per se direct te spreken over de nieuwe console van Sony, waarvan tot op heden nog niets concreets is aangekondigd.

Er doen echter de laatste weken geruchten de ronde dat zowel Sony als Microsoft hun nieuwe console al ruim voor de E3-beurs gaan onthullen. Het zou een kwestie van weken zijn, in plaats van maanden. Ook zouden ze nog later dit jaar uit moeten komen, wat zowel Sony als Microsoft niet of nauwelijks tijd zou verschaffen om nog iets aan de specificaties te veranderen. 

Minder focus op televisie, meer op games

Hirai geeft in het interview met The Times ook aan hoe hij Sony sinds zijn aanstelling als president in april 2012 heeft hergestructureerd. Sinds hij die positie bekleedt, heeft hij op twee personen na alle hoog gepositioneerde Sony-medewerkers ontslagen of een andere functie gegeven. Daarnaast is de productie van Sony's Bravia-televisies gehalveerd en wordt er nu vooral geïnvesteerd in fotografie, mobiele producten en games.