De hackers hebben adressen, e-mailadressen, geboortedatums, geslachtsgegevens, telefoonnummers, loginnamen en versleutelde wachtwoorden. Van 10.700 PC-gamers uit Nederland, Duitsland, Spanje en Oostenrijk - van wie de gegevens op een verouderde server stonden - zijn bankgegevens gestolen. Het gaat om bankrekeningnummers, klantnamen, accountnamen en adresgegevens. 

Van nog eens 12.700 niet-Amerikaanse klanten zijn de pasnummers en vervaldata van creditcards gestolen, maar niet de beveiligingscodes. De belangrijkste creditcardserver staat volledig los van de overige servers en is niet gecompromitteerd.

SOE heeft gisteren zijn servers offline gehaald, toen het ontdekte dat de veiligheid van consumenten in gevaar was. Het bedrijf zal alle klanten die mogelijk getroffen zijn een e-mail sturen. Ook is er een externe beveiligingsmaatschappij ingehuurd om een volledig onderzoek uit te voeren.

Oppassen

SOE adviseert zijn klanten om op te passen voor oplichting via e-mail, post en telefoon. Het is mogelijk dat de hackers, of de personen aan wie de gestolen informatie wordt verkocht, de beveiliginscodes van de creditcards willen achterhalen. Sony benadrukt dat het nooit met zijn klanten contact op zal nemen om te vragen naar creditcardgegevens.