Sony Online denkt veel geld te verdienen aan PlayStation 3 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

John Smedley, de baas van Sony Online Entertainment (SOE), denkt dat de PlayStation 3 voor ongeveer de helft van alle opbrengsten van het bedrijf gaat zorgen. Vorige week werd al bekend gemaakt dat SOE diverse Europese ontwikkelstudios van Sony gaat helpen bij het maken van software voor de console.

"Er is een publiek dat aan het wachten is op online games op de PlayStation 3. PSN heeft volgens mij meer dan 15 miljoen gebruikers. Doordat dit aantal zo snel groeit, zien we hier veel potentie in." Het bedrijf is op dit moment bezig met de gratis Ma ive Multiplayer Online-game Free Realms, die dit jaar uit moet komen, en The Agency, een shooter-MMO die in 2009 of 2010 klaar moet zijn.

Smedley denkt dat console-gamers de komende jaren steeds meer MMO's gaan spelen. Daarbij vergelijkt hij MMO's met het shooters, die voorheen ook alleen op de PC werden gespeeld maar nu ook veel succes boeken op consoles. Sony Online Entertainment onderhoudt op dit moment ook PC MMO's zoals Everquest en Star Wars Galaxies.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou