Activision-directeur Bobby Kotick zei vorige week erover te denken geen spellen meer uit te brengen voor de PS3 en PSP als Sony haar prijzen niet verlaagt en spellen voor de apparaten niet beter gaan verkopen.

In een e-mail ontkent een woordvoerder van Sony dat het niet goed zou gaan met haar spelcomputers: "PlayStation heeft enorme momentum vanuit de E3, en we zien positieve groei met meer dan 350 titels die op al onze platformen gaan verschijnen, waaronder langverwachte titels van onze partners."

Ook zei Sony "de meningen van third party-uitgevers en hun recht op het uiten van die meningen te respecteren", maar verder niet op dit verhaal te zullen reageren.

Bluf

Michael Pachter, een bekende analist binnen de gamesindustrie, heeft gezegd dat Kotick's uitspraken slechts bluf zijn: "Kotick voelt de macht die hij heeft en maakt er gebruik van. [Kotick] zegt wat veel mensen denken: 'wij zouden graag een grotere groep PS3-bezitters zien.' En 'wij, Activision, verkopen meer exemplaren van Modern Warfare 2, en Guitar Hero en DJ Hero als er meer PS3's zouden zijn.' En dat is gewoon waar."