Sony ondervindt problemen door grote vraag naar PSN | Gamer.nl

Sony ondervindt problemen door grote vraag naar PSN | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iedere PlayStation 3-bezitter die gisteren het PlayStation Network opwilde, moest eerst een update downloaden en installeren en daarna een nieuw accountwachtwoord aanvragen. Sony verstuurt dan een e-mail waarmee gebruikers hun wachtwoord kunnen resetten. De servers konden de grote stroom aan aanvragen echter niet aan, waardoor Sony de dienst dertig minuten heeft moeten uitschakelen. De e-mails met wachtwoordgegevens kunnen daardoor langer dan gebruikelijk op zich laten wachten, meldt Sony.

De drukte is een gevolg van het feit dat het PlayStation Network gisteren wereldwijd weer online is gegaan, nadat het 3,5 weken niet beschikbaar is geweest. Sony moest het PSN offline halen na een hackaanval met verstrekkende gevolgen. Het bedrijf doet nog onderzoek naar de hackers die van tientallen miljoenen gamers persoonlijke gegevens hebben gestolen. Samen met de FBI en externe onderzoeksbureaus maakt Sony jacht op de hackers. De beveiliging van het PSN is volgens Sony verbeterd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou