Sony kan backward compatibility PlayStation VR2 niet bevestigen

Sony kan backward compatibility PlayStation VR2 niet bevestigen

Sony kan nog niet bevestigen of de PlayStation VR2 backward compatible is met games die op de eerste PSVR zijn verschenen.

Het bedrijf kondigde eerder deze week de eerste details van het apparaat aan, waaronder de specs en de officiële naam. Ook onthulde Sony een vr-game gebaseerd op de Horizon-franchise.

Axios-journalist Stephen Totilo laat weten dat hij aan Sony vroeg of de PSVR2 dit jaar gaat lanceren. Ook vroeg hij of de vr-helm backward compatible wordt met games die op de eerste PlayStation VR zijn verschenen. Het bedrijf kon op beide vragen geen antwoord geven.

Het feit dat Sony nog geen antwoorden paraat heeft op bovenstaande vragen, betekent overigens niet dat de antwoorden negatief zijn. Het is alsnog mogelijk dat de PSVR2 dit jaar uitkomt en dat hij backward compatible wordt met PSVR1-games. Wanneer Sony meer bekendmaakt over de nieuwe vr-helm, is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me niet tenzij ze elke game gaan herschrijven voor de nieuwe controllers en foveat rendering /haptics etc.. en de camera setup die in de bril zit ipv de camera opstelling zoals bij psvr1. maar goed. zou leuk zijn, maar je kunt je psvr1 ook op je ps5 aansluiten.

0

@ali3n8tor Er zit meer geld in die games opnieuw aan je verkopen dus ik denk ik het ook niet nee.

0
test

@gimbal2 Inderdaad. Remakes van Remasters van originele games aankondigen en nu dit. Sony/PS doet hun slogan: 'For the payers', echt eer aan!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@ali3n8tor Hoezo zouden ze alles moeten herschrijven? foveated rendering is niet perse nodig omdat de PSVR1 games sowieso niet zo grafisch zwaar zijn ivm de beperkte kracht van de PS4. En controllers support is meer een ding voor het OS. Als er wat aangepast moet worden kan dat denk ik rustig met een extra emulation layer waar nodig, zit in bv SteamVR ook. En de camera setup is alleen nodig voor tracking, en ook dat is meer onderdeel van het OS. Ik denk dat voor hooguit een enkele game er mogelijk een patch oid nodig is. En opnieuw moeten kopen dan krijgt Sony echt een dikke middelvinger van me, was al te gek voor woorden met die PS1 games.

0

@SuperDre Als ze dat volledig zouden moeten herschrijven zijn het gigantische prutsers. Sony weet dondersgoed dat er een tweede versie gaat komen en wat daaraan ongeveer anders gaat zijn. Als je dan alles moet herschrijven moet je al je ontwikkelaars ontslaan, want dat zijn dan een stel prutsers

0
test

@SuperDre ik zeg niet dat het onmogelijk is maar elke game moet gepatched worden, als je alleen al weet hoeveel vr games ingame een move-controller tonen in je handen terwijl je dan straks met de nieuwe haptic controllers in je handen staat, dat is al een ding en immersie verstorend (imho) de camera doet inside-out tracking en de psvr2 terwijl alle psvr1 games gebruik maken van een externe camera en de move-controllers, zou vast wel vertaalbaar moeten zijn maar ook dat is werk voor developers. daarbij zei ik al, al je ps4 psvr1 games werken gewoon nu al op de ps5. als je de psvr1 aansluit. dus voor mij weinig problemen, maar ik heb hem nog op mijn ps4pro aangesloten op dit moment.

0

Dat vind ik nou niet zo slim. Dat geeft consumenten niet veel incentive om de vr2 te kopen als je weet dat je oudere vr games daar niet op zouden gaan werken als het inderdaad zo is. Heeft Sony dan niet door dat dit een heet hangijzer is voor consumenten? Als ik Sony was had ik hierop ingezet en het antwoord paraat hebben gehad. Maar goed het past dan ook wel weer in de strategie van generaties van Sony

0
test

@Ziminar Nouja, Sony negeert sowieso BC want anders zouden ze ook wel zorgen dat je oude PS1 en PS2 games kunt spelen op de PS4/PS5 zonder dat je ze opnieuw hoeft te kopen als je de originele disc nog hebt. En op de PS5 zouden ze zelfs gewoon PS3 kunnen emuleren (met uitzondering van enkele games misschien). Dus dat Sony BC achterwege laat voor PSVR1 zou me helemaal niets verbazen, maar zoals ik hierboven ook al aangaf, ze krijgen dan wel een dikke middelvinger van me, want zoveel moeite is het niet om te zorgen dat die PSVR1 games ook werken op de PSVR2, ja misschien iets, maar dat mogen ze wel voor over hebben voor al die trouwen mensen die via PSN hun PSVR games gekocht hebben, denkende dat ze die dan ook bij nieuwere hardware kunnen blijven gebruiken zoals ook al was tussen PS4 => PS5.

0

Aanbevolen voor jou