Sony noemt hackersgroep Anonymous in brief aan congres | Gamer.nl

Sony noemt hackersgroep Anonymous in brief aan congres | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de brief laat Sony Computer Entertainment-baas Kaz Hirai weten dat Sony het slachtoffer is van een "zeer goed voorbereide, enorm subtiele en criminele cyberaanval". Naast de naam 'Anonymous' bevat het bestand de woorden 'We are Legion'. 

Brief

Verder laat Kaz Hirai in de brief weten dat Sony op 25 april wist hoe groot de omvang van het probleem was en de dag erop zijn klanten hierover heeft geinformeerd. Sony meldt hierbij dat het op dat moment nog niet zeker wist of de hackers zichzelf toegang hadden verschaft tot creditcarddata; grote creditcardmaatschappijen hebben tot op heden nog geen frauduleus gebruik gemeld bij Sony. Verder valt in de brief te lezen dat Sony de beveliging gaat verbeteren en een datacentrum op een nieuwe onbekende locatie neerzet om zo herhaling in de toekomst te voorkomen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou