Sony, Nintendo, en Microsoft spannen samen tegen Trump-tarieven

Sony, Nintendo, en Microsoft spannen samen tegen Trump-tarieven

In een gezamenlijke brief van Microsoft, Sony en Nintendo wordt uitzondering gevraagd op de tarieven die ingevoerd gaan worden door de Amerikaanse president Donald Trump.

Als gevolg van de handelsoorlog met China, heeft de Trump-administratie 300 miljard dollar aan tarieven opgelegd aan het land, waaronder een tarief van 25 procent op consoles. Verschillende bedrijven zijn al in opspraak gekomen tegen deze maatregelen. Microsoft, Nintendo en Sony slaan nu de handen ineen tegen de sancties.

De bedrijven hebben een gezamenlijke verklaring verstuurd naar de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten . Hierin staat vermeld dat de opgelegde tarieven een 'enorme impact' en een 'buitensporige economische last' zijn op de game-industrie. Bovendien brengt het duizenden banen in gevaar en belemmerd het de innovatie in de game-industrie.

"Wij respecteren de poging om de Amerikaanse intellectuele eigendommen te beschermen en de Amerikaanse positie in de technologische markt te waarborgen. Echter zijn wij van mening dat deze maatregelen de positie eerder ondermijnen", zo gaat de brief verder. De belangrijkste vraag die de bedrijven stellen, is of de nieuwe maatregelen een uitzondering kunnen maken op de consoles.

Trump

Een belangrijke reden voor de brief van Sony, Nintendo en Microsoft is de opkomst van de nieuwe generatie consoles. De PlayStation 5 en Project Scarlett zijn immers onderweg en kunnen zwaar beïnvloed worden door deze tarieven. Als de opbrengsten van de nieuwe consoles te zwaar beïnvloed worden, kan dit nare gevolgen hebben voor de bedrijven. Een langzame start en minimale opbrengsten kunnen zelfs leiden tot een noodzakelijke verhuizing uit China van de productie van de consoles.

Voordat de game-industrie kan lijden onder de Trump-tarieven, moeten deze eerst worden geïmplementeerd. De kans bestaat ook dat de tarieven nooit geïmplementeerd worden, de Verenigde Staten en China zijn namelijk nog steeds in gesprek over de gehele situatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Een langzame start en minimale opbrengsten kunnen zelfs leiden tot een noodzakelijke verhuizing uit China van de productie van de consoles." Ik neem aan dat dat een van de beoogde effecten is van de ingevoerde tarieven? Daarnaast heb ik in het verleden Trump er nog niet op kunnen betrappen gevoelig te zijn voor dit soort argumenten, dus waarschijnlijk haalt het weinig uit.

0
test

@NintendOwnd Als dat de bedoeling is is dat erg stom van Trump, Chinezen worden steeds rijker. Het land word welvarender. Als je weet dat veel film bedrijven met Chinezen in zee gaan, en wereldwijd veel dingen door Chinezen financieel gesteund worden dan weet je dat daar nu al maar zeker later veel te verdienen valt. Aangezien dat 1/7e van de hele wereld in dat land woont .Microsoft heeft jaren moeite moeten doen om China in te komen, om die grote markt eindelijk te mogen betreden. En dankzij een malloot als Trump kunnen ze over een tijd zeker werr eruit. Ja dan ben je als president inderdaad goed voor je eigen lands bedrijven, Dat hij Sony wilt dwarsbomen kan ik dan nog begrijpen maar Microsoft, Ik denk dat hij niets geeft om zijn land, naar enkel wat zijn eigen bedrijfjes hierin doen. Geloof maar, zodra hij president af is, en weer via allerlei constructies terug op zijn oude bedrijfjes zit, dat die hier niks van geleden hebben en voorsl dat die er meer op zijn gaan verdienen. Want hij zou dit nooit doen als zijn eigen imperium eronder leid. Maar goed daar ging het niet over. Wel zou hij echt achterlijk zijn als hij wil dat die bedrijven uif China weg gaan, want nu net daar zit een toekomst voor game industrie. Hier in westen is er minder te winnen dan in Azië.

0

@watashi wa maurice desu. Dat is het punt: Trump is zo dom als het achtereind van een koe en daar bovenop nog een eersteklas racist ook. En daar stemmen dus mensen op.

0

''Voordat de game-industrie kan leiden''. Ik ga ervan uit dat dit lijden moet zijn ipv leiden.

0
test

@tremere inderdaad ;)

0
test

@tremere Klopt, thanks!

0

@tremere wordt jij nou niet kotsmisselijk van jezelf?

0
test

@BerserQ *word

0

@BerserQ Wat is jouw probleem

0

Aanbevolen voor jou