Sony neemt Returnal-studio Housemarque over

Sony neemt Returnal-studio Housemarque over

Sony heeft Returnal-maker Housemarque overgenomen. Dat onthult het bedrijf op PlayStation Blog.

"Dit geeft onze studio een duidelijke toekomst om gameplaycentrische games af te leveren, terwijl we experimenteren met nieuwe methoden van verhaalvertelling en het verleggen van de grenzen van deze moderne kunstvorm", zegt medeoprichter Ilari Kuittinen over de overname.


Uit een interview met Famitsu blijkt dat de onderhandelingen tussen Sony en Housemarque vorig jaar begonnen, maar zijn uitgesteld wegens de ontwikkeling van PlayStation 5-game Returnal. Ook zegt de ontwikkelaar dat het uitbreidt en dat het volgende project 'verdergaat' dan Returnal.

De Finse studio ontstond in 1995 vanwege een fusie van Bloodhouse en Terramarque en is verantwoordelijk voor games als Resogun, Alienation en Super Stardust.

Opvallend genoeg tweette het Japanse PlayStation-account in plaats van het Housemarque-logo een logo van Bluepoint Games. Bluepoint ontwikkelt voornamelijk remakes en remasters voor PlayStation-platformen - waaronder Demon's Souls en Shadow of the Colossus - maar is geen eigendom van Sony. De tweet is inmiddels verwijderd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Super, Returnal is een unieke game die hier bijna elke dag wel gespeeld wordt.. zo erg dat ik demon souls en ratchet en clank alleen even geinstalleerd heb en de openings level gespeeld.. Returnal is verslavend!

0
test

Ze maken niet mij games, maar wel goed dat Sony ook investeer in studio's,

0

Aanbevolen voor jou