Sony misleidt volgens Microsoft de Europese Commissie over Call of Duty

Sony misleidt volgens Microsoft de Europese Commissie over Call of Duty

Sony zou de Europese Commissie foutief informeren over de toekomst van de Call of Duty-franchise wanneer Microsoft Activision Blizzard overneemt.

Vorige week meldde Reuters dat Sony Interactive Entertainment-CEO Jim Ryan met Margrethe Vestager, de Eurocommissaris voor Mededinging in de Europese Commissie, heeft gezeten. Ryan zou de Europese waakhond hebben willen informeren over de mogelijke overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft. Die overname ligt wereldwijd onder een vergrootglas bij waakhonden die controleren of Microsoft geen monopolypositie verkrijgt door de overname - de Amerikaanse Federal Trade Commission heeft bijvoorbeeld een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft om het tegen te houden.

In een reeks tweets liet Frank X. Shaw, die aan het hoofd van communicatie staat bij Microsoft, nu weten dat hij heeft vernomen dat Ryan niet eerlijk is geweest tegen Vestager over de situatie. "Ik hoor dat Sony mensen in Brussel vertelt dat Microsoft na de overname van Activision ze geen gelijkheid wil bieden omtrent Call of Duty. Dit kan niet verder van de waarheid verwijderd zijn."

Hij vervolgt: "We zijn duidelijk geweest over het feit dat we Sony een tienjarige deal hebben geboden waarmee games (binnen de Call of Duty-reeks) gelijktijdig uitkomen en dezelfde content, features en kwaliteit hebben. We hebben ook gemeld dat we dit willen vastleggen in een contract of op een andere manier."

Hij concludeert: "Sony is de marktleider en het zou onlogisch zijn voor ons om PlayStation-gamers buiten het Call of Duty-ecosysteem te sluiten. Ons doel is om Call of Duty en andere games - net zoals we met Microsoft hebben gedaan - naar meer mensen overal ter wereld te brengen, zodat ze de games kunnen spelen waar en hoe ze maar willen."

Eerder heeft Microsoft inderdaad al gecommuniceerd dat het Call of Duty minstens tien jaar multiplatform wil houden. Het is niet bekend of PlayStation-CEO Jim Ryan echt aan de Europese Commissie heeft verteld dat Microsoft dit niet wil, of dat de Microsoft-werknemer dit puur op geruchten baseert. Hoe dan ook is het opvallend dat de situatie zo publiekelijk wordt besproken door mensen die al dan niet indirect betrokken zijn bij de situatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

HAha, als dit waar is is die Ryan wel een treurig mannetje hoor. Iedereen en zijn moeder weet inmiddels dat Sony een deal aangeboden heeft gekregen voor CoD, dat Nintendo ook een deal heeft voor CoD en dat Valve ook een deal heeft voor CoD. Iedereen weet ook dat Microsoft heel duidelijk naar buiten heeft gebracht dat het onlogisch zou zijn om CoD exclusief te maken omdat Sony verreweg het grootste is op de console markt en dat ze dan veel inkomsten zouden mislopen. Maar dan naar de EU stappen en bewust de boel voor gaan liegen, nee dat komt je zaak ten goede. Verwacht meneer Ryan ooit nog serieus genomen te worden hierna? Hoe kun je ieder ander argument van de man nu nog serieus nemen? En dan beweert de FTC ook nog eens dat Microsoft gelogen heeft tegen de EU. Hilarisch dit.

0
test

Ahh fijn, een artikel over de Activision overname, die zien we veel te weinig. Ik pak de popcorn vast.

0

Aanbevolen voor jou