Sony meldt het als The Last Guardian wordt geannuleerd | Gamer.nl

Sony meldt het als The Last Guardian wordt geannuleerd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Yoshida benadrukt nogmaals dat de game bestaat en dat Team ICO er hard aan werkt. Hij vertelt dat hij het spel ook heeft gespeeld, maar hij wil niks kwijt over de ervaring.

Vlak voor de E3 bracht IGN nog het verhaal dat The Last Guardian was geannuleerd, een gerucht dat Sony vrijwel direct daarna ontkende. Yoshida reageert nu op de onduidelijkheid rondom de titel, die ook dit jaar niet op de E3 getoond werd. "Ik zal dit zeggen: als we een game annuleren die we al hebben aangekondigd, dan zullen we dat vertellen. Het is een langverwachte game, dus dat moeten we wel doen."

The Last Guardian werd tijdens de E3 van 2009 aangekondigd. Team ICO was eerder verantwoordelijk voor de kla iekers Ico en Shadow of the Colo us, waardoor de verwachtingen voor hun nieuwe game hooggespannen zijn. Sony gaf eerder deze week al aan dat het project nog niet klaar is om getoond te worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou