Sony: 'Meer exclusieve games voor PlayStation 5 dan voorgaande consoles'  

Sony: 'Meer exclusieve games voor PlayStation 5 dan voorgaande consoles'  

Er moeten meer exclusieve games naar de PlayStation 5 komen dan naar voorgaande consoles van Sony.  

Dat claimt Sony Interactive Entertainment-directeur Jim Ryan in een interview met het Japanse Nikkei (vertaald door een redacteur van Gematsu op het ResetEra-forum). "We hebben stilletjes maar gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor PlayStation. We gaan er voor zorgen dat er meer exclusieve software naar de PlayStation 5-generatie komt dan naar voorgaande generaties."

Hij vervolgt: "We hebben in het verleden al aan fusies en aankopen gedaan, zoals met Insomniac Games. We sluiten die optie in de toekomst niet uit." Sony is niet de enige die overnames van studio's overweegt. PlayStation-concurrent Xbox heeft eerder dit jaar bijvoorbeeld het moederbedrijf van Bethesda, bekend van franchises als The Elder Scrolls en Fallout, gekocht. Microsoft liet eerder weten niet uit te sluiten meer aankopen te doen.

Over de exclusieve games die PlayStation 5-gamers kunnen verwachten, kon Ryan nog niets kwijt. Eerder werden al exclusieve PlayStation-games als Horizon Forbidden West, een nieuwe God of War, Gran Turismo 7 en Ratchet and Clank: Rift Apart aangekondigd.

Ryan reageerde ook op de aanhoudende tekorten van PlayStation 5-consoles. Wederom refereert hij naar het coronavirus en een tekort aan halfgeleiders als de boosdoeners. Ryan wil proberen de situatie in het loop van het jaar te verbeteren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er is beetje bekend wat er van hun eigen studios aankomt. Ben benieuwd wat ze nog meer in petto hebben maar ik denk meer ex van 3rd party dat we gaan zien en dan niet timed maar volledig zoals metal Gear 4

0

Horizon Forbidden West en God of War staan hopelijk bovenaan de lijst.

0

Aanbevolen voor jou