Sony: 'Markt is niet gezond genoeg voor nieuwe handheld' | Gamer.nl

Sony: 'Markt is niet gezond genoeg voor nieuwe handheld' | Gamer.nl

Sony heeft op dit moment geen plannen om een nieuwe draagbare spelcomputer uit te brengen. De markt zou volgens het bedrijf niet gezond genoeg zijn.

Tijdens de EGX 2015-beurs werd Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, gevraagd of er plannen zijn voor een nieuwe handheld. Hij liet weten dat hij en zijn team met veel plezier aan de Vita, de huidige handheld van Sony, hebben gewerkt, maar dat een opvolger er voorlopig niet in zit.

"Mensen hebben smartphones en het is zo gemakkelijk om games op smartphones te spelen", aldus Yoshida. "En veel games op smartphones zijn gratis, in ieder geval in het begin." Hij vervolgt: "Ik hoop samen met jullie dat het klimaat [van de markt] geschikt blijft voor het spelen van handheldgames, maar het klimaat is op dit moment niet gezond dankzij het succes van mobiel gamen."

De Vita verscheen in het begin van 2012 als opvolger van de PlayStation Portable. De handheld verkoopt vooral in Japan nog op een gewenst niveau. Nintendo's handheld, de 3DS, verkoopt wereldwijd echter beter.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou