This is Football is één van die voetbalgames die we al eerder op de PSX zagen verschijnen en waarvoor volop reclame werd gemaakt, ook in Nederland. Helaas kon de game zich niet in de strijd tussen FIFA (publiekslieveling) en ISS (technisch het beste) mengen. Maar Sony geeft niet zomaar op en beval Team Soho om een nieuwe game te maken, ditmaal voor de PlayStation 2.

Net als FIFA 2002 hebben we ook screenshots gezien van This is Football 2. Team Soho is druk bezig volledig gebruik te maken van de PlayStation 2 en dat is al te zien aan de screenshots. 250 voetballers zijn gestrikt door middel van een licentie en alle spelers worden zo realistisch mogelijk nagebouwd. Het meest opvallende aspect van deze nieuwe footie zal vooral het publiek zijn. Normaal moeten we altijd die platte vlakken aanschouwen met soms hier en daar een animatie. Dit keer is dat anders en het publiek zal echt te onderscheiden zijn (uit of thuis publiek) en zal ook reageren naar het verloop van de wedstrijd. Bij verlies zal de stemming dus heel anders zijn dan bij winst.

Hoewel dit alles er veelbelovend uit ziet, verwachten wij toch niet dat This is Football 2 het gaat maken. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen graphics. Ook gameplay (ISS) en naamsbekendheid (FIFA) zijn erg belangrijk voor een voetbalgame. Dat laatste zal echter wel opgelost kunnen worden, Sony kennende.