I'm federal agent Jack Bauer, and today is the longest day of my life. Zo begint zo ongeveer elke aflevering van de populaire tv-serie 24, met Kiefer Sutherland en Elisha Cuthbert in de hoofdrol. In de tv-serie gebeurt alles min of meer realtime, dus als in het echt tien minuten voorbij zijn, zijn ze dat in de serie ook ongeveer. Deze vernieuwende aanpak met betrekking tot het tijdsverloop in tv-serie was één van de belangrijkste redenen dat de serie een enorm succes is geworden. Natuurlijk droegen de verschrikkelijk spannende verhaallijnen ook bij aan dit succes.

Sony maakte vandaag bekend dat het een deal heeft gesloten met Fox, de maker van 24. Deze deal houdt in dat Sony de game voor de serie mag gaan maken. Het spel zal zich gaan afspelen tussen het tweede en derde seizoen, waarbij veel onbeantwoorde vragen opgelost worden. Developed by Sony Computer Entertainment Europe's Cambridge Studio, and in a working partnership with Fox and the TV show's producers, directors, scriptwriters and stars, '24: The Game' is set between seasons two and three and provides the answers to many unanswered questions: who was really behind the assassination attempt on President Palmer? How did Kim Bauer get a job in the L.A. CTU? How did Jack Bauer and Chase Edmunds first start working together?

Het spel zal, net als de tv-serie, meerdere plots hebben, die tegelijkertijd plaatsvinden. Omdat je dus ook met meerdere karakters speelt, zullen ook meerdere genres vertegenwoordigd zijn. Waarschijnlijk houdt dit in dat actie, adventure, stealth en misschien ook wel racen tot de mogelijkheden behoren.

Omdat de echte crew van 24 aan het spel meewerkt, zal ook de cast waarschijnlijk zijn steentje bijdragen voor bijvoorbeeld het inspreken van de stemmen. Verwacht dus Kiefer Sutherland, Elisha Cuthbert en Dennis Haysbert, die al ervaring heeft met het inspreken van stemmen, namelijk die van Lambert uit Splinter Cell, uit je speakers te horen.

24: The Game komt in de herfst van 2005 uit, exclusief voor de PlayStation2