Sony lijdt ruim 4 miljard euro verlies | Gamer.nl

Sony lijdt ruim 4 miljard euro verlies | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony zegt dat het verlies voornamelijk te wijten is aan de problemen als gevolg van de tsunami en aardbeving in Japan vorig jaar. Ook de sterke Yen wordt als reden aangedragen, evenals de economische situatie in Europa.

De Consumer Products and Services Division, de tak van Sony waar PlayStation-producten onder vallen, was ook verliesgevend in fiscaal 2012. Deze leed een verlies van 2,16 miljard euro vergeleken met een winst van 100 miljoen euro in dezelfde periode het jaar daarvoor. In totaal liep de verkoop van PlayStation-spelcomputers en -games terug met ruim 18 procent.

Wereldwijd werden er 400.000 minder PlayStation 3-consoles verkocht, in totaal waren het er in fiscaal 2012 13,9 miljoen. Ook de PlayStation Portable verkocht minder, er gingen 6,8 miljoen exemplaren van over de toonbank, ten opzichte van 8 miljoen in fiscaal 2011. De verkoop van software voor de PS3 nam wel toe, van 147,9 miljoen exemplaren naar 156,6 miljoen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou