Volgens iSuppli kost het fabriceren van een PS3 Slim met 120 gigabyte harde schijf Sony zo'n 229,87 euro aan onderdelen, waarbij fabricage en het testen van de spelcomputer zijn meegerekend. De PS3 Slim ligt voor 204,39 euro in de Amerikaanse winkels. Daardoor verliest het bedrijf ongeveer 25,48 euro per verkochte PS3 Slim. Het verlies lag bij de originele PlayStation 3 volgens iSuppli op 33.69 euro. Bij deze kosten zijn echter nog niet de inhoud van de verpakking, zoals software en aansluitkabels, van een PlayStation 3 en eventuele royalty's meegerekend.

De reden voor deze daling ligt volgens iSuppli aan het kleinere aantal onderdelen dat de PS3 Slim bevat ten opzichte van het origineel en de dalende kosten van hardware. Zo zitten er in een PS3 Slim 2568 onderdelen, terwijl de eerste PlayStation 3 er 4048 bevatte. Een cel-processor kost nu nog 25.57 euro in plaats van 31.48 euro. Het duurste onderdeel van Sony's spelcomputer is nog steeds de blu-ray drive met een prijskaartje van 44,72 euro.

Winst

De verwachting van iSuppli is dat de prijzen van de onderdelen in de console nog verder zullen dalen in 2010, waardoor Sony op dat moment per verkochte PS3 Slim zelfs geld zou kunnen gaan verdienen in de Verenigde Staten. Uit de analyse van iSuppli lijkt naar voren te komen dat Sony momenteel al winst maakt per verkochte PS3 Slim in Europa, waar de console voor 299 euro in de schappen ligt. Hier zijn echter geen officiële cijfers van bekend.