Sony lijdt 834 miljoen euro verlies | Gamer.nl

Sony lijdt 834 miljoen euro verlies | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Behalve de tegenvallende verkopen van LCD-televisies werd ook de PlayStation-divisie door Sony aangewezen als een bepalende factor voor het geleden verlies. Hoewel de verkopen van de PlayStation 3 vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor met 200.000 exemplaren gestegen waren, zorgden gestegen marketingkosten en de prijsverlaging alsnog voor mindere prestaties. Verder werden de verzwakte Yen en de overstromingen in Thailand aangemerkt als oorzaken. 

In totaal verkocht de PlayStation 3 het vorige kwartaal 6,5 miljoen keer. De PlayStation Portable-verkopen daalden ten opzichte van dezelfde periode in 2010 en kwamen neer op 2,4 miljoen, in vergelijking met de 3,2 miljoen exemplaren vorig jaar. De PlayStation 2 verkocht nog 1,2 miljoen keer afgelopen kwartaal. Dat was vorig jaar 2,1 miljoen. Wat betreft software deed alleen de PS3 het beter ten opzichte van 2011. Er werden 9,4 miljoen meer games dit kwartaal vergeleken met vorig jaar, in totaal 66,2 waren dit miljoen exemplaren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou