Sony legt patent vast voor AI die gamers een handje helpt

Sony legt patent vast voor AI die gamers een handje helpt

Sony heeft een patent vastgelegd voor een AI die spelers kan helpen wanneer ze vastzitten in een game.

Volgens het patent kan de AI wanneer spelers daar behoefte aan hebben zoeken door een uitgebreide database van gebruikerservaringen om er achter te komen wat spelers moeten doen wanneer ze vastzitten in een game. Zo kunnen er bijvoorbeeld oplossingen of items aangedragen worden voor het verslaan van een vijand.

Uit het patent blijkt dat het ook mogelijk is dat de AI microtransacties aandraagt, bijvoorbeeld om een item of wapen voor te stellen dat het verslaan van een vijand gemakkelijker maakt.

Het is niet duidelijk of en op welk platform Sony deze technologie wil gebruiken, al lijkt de PlayStation 5 een logische keuze. Die console staat gepland voor eind dit jaar.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De AI & skills van NPC mag drastisch omhoog vind ik, maar niet dermate moeilijk dat de meeste gamers geneigd worden een microtransctie te doen.

0
test

In de basis is dit niks nieuws, diverse Mario games op de Wii hadden al een soortgelijke functie ingebouwd. De meningen over deze variant zijn verdeeld, als je vast komt te zitten dat je middels microtransacties geholpen kan worden verder te komen schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Ik denk dat het allemaal wel meevalt, je hoeft het niet te gebruiken, je kan altijd nog een guide raadplegen oid voordat je hiervoor kiest.

0

Aanbevolen voor jou