Sinds gisteren heeft Sony Computer Entertainment Japan de merknaam 'PSCloud' vast laten leggen. Een teken dat Sony de eerste stap gaat zetten in het groeiende Cloud Computing?

Voorop gesteld dat merknamen die worden vastgelegd het niet altijd halen tot een eindproduct, kunnen we uiteraard wel speculeren over een mogelijke reden. Na de aankondiging van OnLive staat het Cloud Computing volop in de belangstelling en het zou dus zomaar kunnen dat Sony ook een poging gaat wagen om gamers online games (of andere content) aan te bieden.

Cloud Computing houdt min of meer in dat de eindgebruiker niet meer te zien krijgt dan hij nodig heeft. In het geval van een game service zou dat inhouden dat de gebruiker alleen het spel zelf te zien krijgt. Hij hoeft bijvoorbeeld geen ingewikkelde installatieprocessen te doorlopen, want dat wordt in feite al voor hem gedaan vanaf een centraal punt.

Nogmaals, een merknaam vastleggen wil niet zeggen dat er daadwerkelijk een eindproduct verschijnt, maar met OnLive en het recent uitgebrachte SteamCloud lijkt er toch interesse te zijn in een dergelijke service.