Sinds het nieuws dat de Playstation 3 is gehackt is Sony bezig om hackers als George "Geohot" Hotz en zijn team Fail0verflow op te sporen en te dagvaarden. Hoewel de identiteit van Geohot bekend is, geldt dat niet voor de andere PlayStation 3-hackers. Daarom had Sony enkele dagen geleden juridische stappen ondernomen om websites als Twitter, PayPal en YouTube te dwingen de identiteit en persoonlijke gegevens van een aantal hackers vrij tegeven.

De Amerikaanse rechter Susan Illston heeft besloten dat dit echter een stap te ver is, en heeft Sony hiervoor geen toestemming gegeven. De identiteit van andere hackers dan George Hotz blijven zodoende vooralsnog onbekend, en Sony kan de rechtszaak om die reden niet verder uitbreiden.

Californië

Ook is rechter Illston onzeker of de rechtszaak tegen George Hotz moet plaatsvinden in Californië, of in New Jersey de staat waar Hotz zich in bevindt. Sony's advocaat beargumenteert dat de online kanalen die Hotz gebruikt, Twitter, Youtube en PayPal, zich bevinden in de staat Californië en dat er in de algemene voorwaarden van die websites staat dat overtredingen in Californië berecht moet worden. De advocaat van Hotz is het daar niet mee eens want zijn cliënt woont in New Jersey, en de vermeende vergrijpen hebben daar plaatsgevonden.

De hackersgroep Fail0verflow is het niet eens met de aantijgingen van Sony. Zo lieten ze al eerder weten dat de motivatie voor het hacken pas begon nadat Sony de mogelijkheid had verwijderd om andere besturingssystemen op de Playstation 3 te zetten. "Ons enige doel is en was het terugbrengen van de custom OS-optie. Daarbij steunen we piraterij niet en keuren we het af".

Hotz zelf is teleurgesteld in Sony's stappen en zegt dat hij wordt aangeklaagd omdat hij "Sony boos heeft gemaakt". Toch vertrouwt Hotz erop dat hij deze zaak, net als een eerdere iPhone-rechtszaak, zal winnen. "Deze zaak gaat niet alleen over mijn acties, maar ook over of je de eigenaar bent van gekochte apparaten".