Vorig jaar kwam er al een klein beetje info binnen sijpelen over Sony's nieuwe RPG voor de PSP, genaamd Blade Dancer: Lineage of Light. Vandaag heeft Sony de game eindelijk officieel bekend gemaakt. Blade Dancer, welke in ontwikkeling is bij Hit Maker, zal komen met een aantal onconventionele gameplayelementen die normaliter niet aanwezig zijn in een handheld RPG. Zo zal de game een dynamisch multiplayer systeem, online gameplay en realtime realtime battles bevatten. Er zal met maximaal vier spelers tegelijk via een draadloos netwerk zijn te spelen.

Het verhaal zal draaien om de jonge ridder genaamd Lance. Aan hem en zijn vrienden de taak om de duistere ridder Dread Knight te verslaan. Deze heeft de legendarische Blade Dancer gedood tijdens de laatste “Great War”. Door Dread Knight te doden hopen Lance en zijn vrienden de orde in het land te herstellen en zelfs het universum te redden.

Het is nog niet bekend of de game naar Europa komt. Een Japanse releasedatum is wel bekend gemaakt (2 maart) en men verwacht dat de game in juli in de VS uit zal komen. Naast deze aankondiging is ook een groot aantal screenshots en artwork vrijgegeven. Deze kun je hier te vinden.