Sony brengt mogelijk eigen launcher voor pc-games uit

Sony brengt mogelijk eigen launcher voor pc-games uit

Sony PlayStation zou wel eens kunnen werken aan een eigen launcher voor pc-games van het bedrijf.

Dataminers hebben namelijk vermeldingen van een 'PlayStation PC launcher' gevonden in de files van de pas uitgekomen pc-versie van Marvel's Spider-Man Remastered. VGC meldt dat het de files ook heeft gezien.

Vooralsnog zijn de games die Sony op pc heeft uitgebracht - zoals het net genoemde Spider-Man en God of War - beschikbaar gesteld op Steam en Epic Games Store. Mogelijk werkt Sony aan een eigen launcher, net zoals bijvoorbeeld Ubisoft en Activision Blizzard dat hebben. 

Fans speculeren dat dit ook kan betekenen dat in de toekomst mensen die een consoleversie van een PlayStation-spel kopen, ook automatisch de pc-versie ontvangen en vice versa. Dit is echter puur speculatie, net zoals dat het vooralsnog niet officieel is dat Sony een launcher voor pc-games uit gaat brengen.

Eerder gingen er al geruchten over de mogelijkheid dat PlayStation Network naar pc komt. In Spider-Man op pc werden namelijk ook vermeldingen naar het linken van PSN op PlayStation en pc gevonden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Denk niet dat pc gamers daar heel blij mee zullen zijn. Persoonlijk nooit echt het probleem gesnapt. Ik heb steam, xbox en gog launchers en het werkt allemaal prima.

0
test

@Riyakuya Ik heb er zelf ook niet zoveel problemen mee, maar ik denk dat het vooral met "lekker makkelijk" te maken heeft. En heel eerlijk, het is natuurlijk ook makkelijk om 1 library te hebben met al je games en niet steeds hoeft te switchen van game launcher. Als je fysiek PS4/5 games koopt, leg je ook niet de ene 10 bij jou thuis, de andere 7 bij je buurman/vrouw, en weer de overige 9 bij je ouders. Daar komt bij dat de hele layout van Steam na al die jaren zo bekend is bij PC gamers, en ook goed werkt, dat elk andere launcher eigenlijk gewoon slecht aan voelt. Ik weet nog wel toen de Epic Store er net was... man, man, man wat een amateuristisch gebeuren, al is dit inmiddels wel heel veel verbeterd.

0
test

@RedBiohazzerd je kunt na aankoop natuurlijk altijd gebruik maken van een crack om die launchers te omzeilen

0
test

owjee, hoop dat GT naar pc komt :D

0

Aanbevolen voor jou