Eerder dit jaar kwam Sony met de degelijke maar bij momenten ook erg frustrerende horrorgame Forbidden Siren op de proppen, in de rest van de wereld bekend onder de naam Siren. Het spel sloeg behoorlijk aan, mede door de originele feature van het sightjacken, waarmee je door de ogen van wezens in je omgeving kon kijken. Door het succes van het origineel kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven en de Japanse divisie van Sony heeft dan ook bekend gemaakt aan een opvolger te werken.

Forbidden Siren 2 zal in 2005 verschijnen en speelt zich af op een eiland, Yami-jima genaamd. De stroomkabels naar dit eiland werden 29 jaar geleden plotseling doorgeknipt, waardoor het eiland zonder stroom kwam te zitten. Toen dit gebeurde verdwenen ook ineens alle inwoners van het eiland, zonder enig spoor achter te laten. 29 jaar later bezoekt een groepje mensen, die door de speler bestuurd zullen worden, het eiland. Om middernacht gaat er een sirene af, en de verdwenen eilandbewoners zullen terugkeren als huiveringwekkende, onmenselijke wezens.

In Forbidden Siren 2 zal wederom het sightjacken een belangrijk onderdeel van het spel uitmaken. Deze feature is nog wel iets uitgebreid, je zal nu ook door de ogen van de dieren in de omgeving kunnne kijken. Sommige karakters kunnen tevens in de toekomst of in het verleden kijken. Een korte trailer van het spel is alvast te bewonderen op deze teaser website.