Sony komt met update Folding@Home | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hoewel critici (coughfanboyscough) het een makkelijke reclamestunt vinden, is Folding@Home voor de PS3 een waar succes geworden. Voor de mensen die niet weten wat Folding@Home is: het is een initiatief van Stanford University om het gedrag van proteïnen te onderzoeken en het effect ervan op ziekten als kanker. Dit wordt gedaan door een netwerk van computers te gebruiken over de hele wereld. PC's, super-computers, servers en sinds kort ook PS3's kunnen meedoen aan de berekeningen. Inmiddels is het netwerk volgens Stanford het meest krachtige gedistribueerde netwerk in de wereld.

Sinds de lancering van de PS3 dragen de zo'n 250.000 geregistreerde consoles mee aan meer dan de helft van de rekenkracht van het totale netwerk. Het aandeel van de PS3's is ietwat gestagneerd, omdat de launchhype ietwat is afgezwakt. Toch wordt op de Stanford site gemeld dat het initiatief voor de PS3 gezorgt heeft voor "veel cro -over intere e in FAH cliënten voor andere besturing ystemen".

Sony heeft aangekondigd morgen te beginnen met een update van de PS3 cliënt. De update zal inhouden dat er nog sneller berekeningen kunnen worden uitgevoerd, de locaties van gebruikers op de in-engine globe beter zichtbaar worden en dat langere donor- en teamnamen mogelijk zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou