Sony komt met twee PlayStation-tablets | Gamer.nl

Sony komt met twee PlayStation-tablets | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Sony S1 en Sony S2 draaien op het mobiele besturing ysteem Android 3.0 en hebben het keurmerk PlayStation Certified. Dit betekent dat gebruikers er voor Android vrijgegeven PlayStation 1-games op kunnen draaien en andere door Sony goedgekeurde games.

Beide tablets bieden internetondersteuning via Wi-Fi en 3G en kunnen gebruikt worden als afstandsbediening voor andere Sony-apparaten zoals Bravia-televisies. Ook kunnen de tablets gebruikt worden in combinatie met Sony's muziekdiensten en e-book-winkel. De S1 en S2 worden deze herfst verwacht in de Verenigde Staten voor een nog onbekende prijs.

Gekruld en opklapbaar

Geruchten dat de Sony S1 een gekrulde achterkant zou hebben, blijken te kloppen. De tablet imiteert daarmee de vorm van een omgeslagen magazine. Het apparaat heeft een Tegra-proce or en een scherm van 9,4 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels.

De Sony S2 is een opklapbaar tablet met twee schermen. Het apparaat heeft twee touchscreens met een beelddiagonaal van 5,5 inch. Beide schermen hebben een resolutie van 1024 bij 480. Gamers kunnen het bovenste scherm gebruiken om de gamebeelden op te bekijken, terwijl het onderste scherm wordt gebruikt voor de besturing van het spel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou