De PSP Go! komt deze herfst uit en is 43 procent lichter dan de PSP-3000, het meest recente model van Sony's handheld. Dat meldt Sony's John Koller in een volledige versie van de uitgelekte video die Eurogamer heeft weten te bemachtigen. Het scherm is diagonaal ongeveer 9,7 centimeter (3,8 inch) lang.

De uitgelekte video is inmiddels niet meer beschikbaar op Youtube.

Origineel bericht: Sony brengt een nieuwe versie van de PlayStation Portable uit genaamd PSP Go! De handheld speelt geen UMD's meer af maar heeft flashgeheugen om gedownloade games op te slaan. Sony kondigde een viertal games aan voor de handheld, waaronder Metal Gear en LittleBigPlanet.

De Go! had tijdens E3, de beurs die volgende week plaatsvindt in Los Angeles, uit de doeken moeten worden gedaan, maar is nu al uitgelekt via Sony's digitale PlayStation-magazine Qore. Het magazine verscheen iets vroeger dan gepland in de Verenigde Staten.

Geen UMD-drive

De PSP Go! moet uitgeschoven worden om de knoppen zichtbaar te maken, waardoor het scherm boven de knoppen gepositioneerd is. De handheld heeft geen UMD-drive. In plaats daarvan download je games die op het 16GB flashgeheugen kunnen worden opgeslagen. De Go! heeft ook Bluetooth-ondersteuning. Naast games kunnen er via PlayStation Network ook films en muziek binnengehaald worden.

Sony heeft tevens een aantal games aangekondigd voor de Go!. Het gaat hier om LittleBigPlanet, Gran Turismo, Metal Gear en Jak & Daxter. Het is onduidelijk of deze games ook voor de normale PSP gaan verschijnen. Het is ook nog niet bekend wat de prijs en datum van uitgave wordt van deze handheld. Wel is er een video uitgelekt van de Go!