PlayStation Now geeft gebruikers de mogelijkheid om PS3- en PS2-games zoals The Last of Us en Beyond, zonder dat daar een disk voor nodig is, te streamen naar PlayStation 4, Vita, Bravia-televisies en tablets. De service moet in de zomer in de Verenigde Staten lanceren, terwijl daar later deze maand al een bètatest lanceert. Europese data zijn nog niet aankondigd.

In PlayStation Now kunnen spelers kiezen om een game te kopen om te streamen, of een abonnement af te sluiten om alle games te kunnen streamen. Via de dienst worden ook diverse andere elementen uit games, zoals multiplayermodi en trophies, meegenomen. Prijzen zijn nog niet aangekondigd.

Vermoedelijk maakt PlayStation Now gebruik van de technologie van Gaikai, een cloud gaming service die in 2012 voor 380 miljoen dollar door Sony werd gekocht. Naast de PlayStation 4 en Vita worden Bravia-televisies en de Xperia-tablet genoemd als apparaten die de service gaan ondersteunen. Later moet het ook mogelijk worden om op andere apparaten die niet van Sony zijn te streamen. Of iPhone en iPad hier onder vallen, is nog niet bekend.