Als nieuwkomer op de online video markt wil Sony begin volgend jaar een download dienst introduceren voor de PSP. Sony is van plan volledige films ter download aan te bieden. Hiermee lijkt het concern de competitie verder  te willen aangaan met de iTunes dienst van Apple. Hoewel er momenteel veel video's via iTunes zijn te downloaden, biedt alleen Disney momenteel volledige films aan. De markt is dus nog zeker niet verzadigd.

De dienst die door Sony Pictures Home Entertainment moet de gebruiker in staat stellen om films te downloaden naar de PC en daarna een enkele legale versie te uploaden naar de PSP of een ander product van Sony. De kans is dus groot dat de film goed beveiligd zal zijn door DRM technologie en slechts beperkt bruikbaar is.

Aanbieders van films als Amazon.com, Movielink en CinemaNow zijn momenteel in gesprek met Sony om een samenwerkingsverband aan te gaan. De dienst zal niet compatibel worden met de iTunes dienst. Het is ook niet bekend of de dienst meteen voor Europa beschikbaar zal worden gemaakt.