Sinds zaterdag is Sony bezig om alle PlayStation- en Qriocity-diensten weer online te krijgen. Sindsdien heeft een "zeer klein percentage" gebruikers gebeld om hun account te annuleren. Volgens Hirai is het nog te vroeg om hier conclusies uit te trekken.

Hirai zegt ook dat de PSN-beveiliging is verbeterd: "We hebben er alles aan gedaan om het systeem te beveiligen tegen mogelijke aanvallen". De CEO van Sony Corp, Sir Howard Stringer, prijst Hirai voor manier waarop hij met de situatie omgaat.

Gratis games

Als vergoeding voor de overlast die de problemen met het PSN hebben veroorzaakt, krijgen spelers een maand lang gratis een PlayStation Plus-abonnement. Mensen die reeds lid zijn, krijgen er twee maanden bij zonder extra kosten. Gamers die voor 20 april een PlayStation Network-account hebben aangevraagd, kunnen bovendien twee gratis games downloaden. Voor PlayStation 3 is er keuze uit InFamous, LittleBigPlanet, Wipeout HD/Fury, Ratchet & Clank: Quest for Booty en Dead Nation. PlayStation Portable-gamers kunnen ook kiezen uit LittleBigPlanet, ModNation Racers, Pursuit Force en Killzone Liberation.