Sony of Europe heeft de in Hong-Kong gevestigde online retailer Lik-Sang aangeklaagd vanwege het schenden van handelsmerken door de verkoop van de PSP naar klanten in het Verenigd Koninkrijk en de EEG-landen. Via een rechtszaak probeert Sony te voorkomen dat Lik-Sang nog langer PSP's naar Europa kan exporteren.

Door de late release van de PSP in Europa hebben veel gamers ervoor gekozen om een Japanse of Amerikaanse PSP te importeren. Sony heeft echter nog niet alle handelsmerken in handen die voor de PSP-release in Europa nodig zijn. De rechtszaak komt voor Lik-Sang als een verrassing, maar men verwacht niet dat Sony in het gelijk zal worden gesteld. In Hong Kong is namelijk wettelijk bepaald dat wanneer een product ergens op de wereld verkrijgbaar is, vrije handel naar alle landen toegestaan is. Deze wet is ingevoerd om zo de natuurlijke competitie op de wereldmarkt zo goed mogelijk te waarborgen, wat moet resulteren in betere producten en lagere prijzen. Iets waar Sony blijkbaar geen voorstander van is.

Lik-Sang zal, zolang er nog geen uitspraak is, gewoon doorgaan met het leveren van PSP's aan klanten in Europa. Heb je je PSP reeds in bestelling, dan hoef je vooralsnog niets te vrezen.