'Sony kan minder PlayStation 5-consoles leveren dan verwacht'

'Sony kan minder PlayStation 5-consoles leveren dan verwacht'

Sony zou de komende maanden vanwege het aanhoudende chiptekort minder exemplaren van de PlayStation 5 kunnen leveren dan verwacht.

Dat claimt Bloomberg. Sony zelf heeft dit niet bevestigd. Officieel is het de bedoeling dat Sony van april dit jaar tot eind maart volgend jaar zestien miljoen exemplaren van de console produceert, waarvan 14,8 miljoen binnen die tijd ook in winkels en uiteindelijk bij consumenten moeten komen te liggen. De productie van zestien miljoen consoles zou intern nu echter zijn bijgesteld naar vijftien miljoen exemplaren.

Het aanhoudende tekort aan halfgeleiders, waarmee chips worden gemaakt, treft veel industrieën. Ook andere gamebedrijven hebben te kampen met leveringsproblemen, waaronder Microsoft en Nintendo. Laatstgenoemde bedrijf stelde de geschatte hoeveelheid verscheepte consoles voor dit fiscale jaar eerder al bij. Valve kondigde gisterenavond daarnaast aan dat de Steam Deck pas vanaf februari 2022 geleverd wordt in plaats van december dit jaar.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bloomberg claimed wel een hoop de laatste tijd voor mijn gevoel. Ze zaten met hun claims ook al totaal flink naast een switch pro dus weet niet hoe geloofwaardig deze claim is. Hoop in ieder geval dat iedereen die nog een ps5 wilt kopen dit binnenkort wel kan doen.

0

@Jumpman Het is heel geloofwaardig, want de wereldwijde chiptekorten zijn toch echt een feit. Voor iedereen met een gaming pc, ik hoop dat je videokaart het blijft doen.

0
test

@gimbal2 ik bestrijd het feit over chiptekorten ook zeker niet, alleen neem ik berichten van bloomberg voortaan wat minder serieus.

0

Aanbevolen voor jou