Nieuws
Astro's Playroom

Sony Japan Studio krijgt reorganisatie

Studio wordt gecentreerd rondom de ontwikkelaars van Astro's Playroom

Geschreven door Michel Musters op
Ontwikkelaar Sony Japan Studio wordt door het bedrijf gereorganiseerd.

Dat heeft het bedrijf aan IGN bevestigd. Gisteren gingen er al geruchten dat een groot gedeelte van de studio werd ontslagen. Volgens Sony wordt de studio nu gecentreerd rondom Team Asobi, het ontwikkelteam achter PS5-lanceringsgame Astro's Playroom.

Dit houdt ook in dat diverse management- en localisatiefuncties worden opgenomen binnen het globale kantoor van PlayStation Studios. Laatstgenoemde is een nieuwe overkoepelende benaming voor alle PlayStation-studio's, waaronder Santa Monica, Insomniac Games en Naughty Dog. Het is de bedoeling dat de nieuwe versie van Sony Japan Studio zich voornamelijk gaat focussen op het uitbouwen van de Astrobot-franchise. 

Japan Studio ontwikkelde franchises als Ape Escape, Gravity Rush en The Last Guardian. Het tempo waarmee de ontwikkelaar nieuwe games uitbracht, nam de afgelopen jaren al af. Ook kwam eerder naar buiten dat diverse prominente werknemers waren vertrokken. Zo liet de producent van Bloodborne gisteren weten eind deze maand de studio te verlaten en vertrok eind vorig jaar de maker van Silent Hill en Gravity Rush al om een nieuwe studio op te richten. Een grote verrassing kan de reorganisatie van de studio dan ook niet genoemd worden.

Astro Bot

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe screenshots van Halo Infinite-spelwereld getoond De PlayStation Plus-games van maart zijn bekend
0

Reacties op: Sony Japan Studio krijgt reorganisatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.