Afgelopen week heeft Greenpeace onderzoeksresultaten naar buiten gebracht over elektronicabedrijven, waaronder de grote drie consolebakkers Microsoft, Nintendo en Sony. De conclusie: Sony is goed bezig, maar Microsoft en met name Nintendo scoren dramatisch.

Sony scoort met een 5,3 uit de 10 goed op het chemicaliënbeleid en is duurzaam doordat het een inzamelbeleid werkende heeft in de westerse wereld. Wat betreft schone energie is nog het een en ander te verbeteren. Ook is de PlayStation 3 de grootste energiezuiger van de drie consoles. Voor de volledige Sony-details kijk je hier. Microsoft staat op de een na laatste plaats van alle onderzochte elektronicabedrijven en het scoort een 2,9. Microsoft scoort op bijna alle punten zwak, slechts bijvoorbeeld niet op het chemicaliënbeleid en op het percentage gebruike groene energie. Alle details van Microsoft bekijk je hier. Nintendo staat helemaal onderaan en weet nog geeneens een 1 te scoren, maar een 0,8. Nintendo scoort vooral zo bar slecht omdat het geen enkele informatie heeft over zijn milieu-aspecten, waardoor het onmogelijk is om te beoordelen. Een beetje openheid is dus wel gewenst. Bekijk hier de details van Nintendo.

We kunnen dan ook concluderen dat Sony nog wel wat kan verbeteren, maar dat Microsoft en Nintendo simpelweg een drama zijn. Hopelijk zet dit grote onderzoek van Greenpeace de heren in de VS en Japan op scherp.