Sony investeert minder in PS4 dan in PS3 | Gamer.nl

Sony investeert minder in PS4 dan in PS3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is niet langer denkbaar om zo'n enorme eerste investering te doen als bij de PS3", zegt Kato. De PlayStation 3 was een extreem duur project voor Sony, mede door de investeringen in een compleet nieuw soort proce or. Die gok heeft ervoor gezorgd dat de PlayStation-tak van het bedrijf lang in de rode cijfers heeft gezeten.

Eerder zei Sony ook al voor de Next Generation Portable lering te hebben getrokken uit de PlayStation 3, die zowel voor Sony als voor consumenten erg duur bleek. Sony zegt reeds te werken aan de PS4, maar kan nog niet zeggen wat de plannen zijn en wanneer de console wordt geïntroduceerd. Naar verwachting duurt dit nog enkele jaren. 

Winst

In het afgelopen fiscale jaar, dat afliep op 31 maart, heeft Sony voor het eerst sinds de introductie van de PS3 winst geboekt in de PlayStation-divisie. Hoewel verkopen in de divisie ongeveer gelijk bleven, liggen de operationele inkomsten op een winst van 310 miljoen euro ten opzichte van een verlies van 724 miljoen euro in het vorige fiscale jaar. Vooral kostenverlaging van de PS3-hardware heeft hieraan bijgedragen, verklaart Sony.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou