Nieuws
PlayStation

Sony Interactive Entertainment richt eigen filmstudio op

Gaat films en series gebaseerd op PlayStation-games maken

Geschreven door Michel Musters op
Sony Interactive Entertainment heeft zijn eigen filmstudio genaamd PlayStation Productions opgericht.

De filmstudio moet films en series ontwikkelen gebaseerd op diverse Sony-games. Het productiebedrijf is gevestigd in Culver City, ten westen van Los Angeles, en wordt aangestuurd door Asad Qizilbash. Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-voorzitter Shawn Layden overziet het bedrijf.

"We hebben 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van games en dat heeft ons 25 jaar aan geweldige games, franchises en verhalen opgeleverd", aldus Layden aan The Hollywood Reporter. "We vinden dit het juiste moment om naar andere media, zoals film, televisie en streaming te kijken, om onze werelden op een andere manier tot leven te roepen."

Qizilbash laat weten dat het oprichten van een eigen filmstudio Sony's voorkeur had in plaats van diverse franchises aan andere filmstudio's uitlenen. "We denken dat we het zelf beter kunnen ontwikkelen en produceren. Omdat we er bekender mee zijn, maar ook omdat we weten waar de PlayStation-gemeenschap van houdt."

"We hebben gekeken naar wat Marvel heeft gedaan met de wereld van stripverhalen en hoe ze er het grootste ding ooit in de filmindustrie van hebben gemaakt", vervolgt Layden. "Het zou een ambitieus doel zijn om te zeggen dat we in hun voetstappen treden, maar we hebben er zeker inspiratie uitgehaald."

De eerste projecten zijn al in ontwikkeling bij PlayStation Productions, maar om wat voor projecten het gaat is nog niet bekend. Volgens Layden is het niet de bedoeling dat een bepaald aantal producties binnen een specifieke tijd af is. De focus moet liggen op kwaliteit.

Dit artikel delen:

Lees meer

De OnePlus 7 Pro is een prestatiemonster God of War is meer dan tien miljoen keer verkocht
4

Reacties op: Sony Interactive Entertainment richt eigen filmstudio op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Floppyhoofd_

  • 21 mei 2019 09:09
  Ik klaag niet, maar hopen dat er wat goeds uitkomt ^^

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 21 mei 2019 09:54
  Ik ben benieuwd, het kan een goed iets zijn want nu zullen ze meerdere vingers in de pap hebben. Bij de Assassin's Creed film zag je het ook al ten goede komen dat Ubisoft met Ubisoft Motion Pictures een aantal vingers in de pap hadden alleen was het daar 20th Century fox die als nog de meeste zeggenschap had ( en daardoor net niet de filmgame vloek kon doorbreken). Dus als Sony ( en money wise zouden ze dat opzich best wel kunnen) ook zelf de films distribueren via hun al bestaande film distributeur ( of dat nou Columbia Picture of TriStar Pictures etc. zijn maakt niet echt uit) zie ik het helemaal goed komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 21 mei 2019 12:05
  Er zijn niet heel veel films op basis van games die heel goed zijn en persoonlijk zijn de films van Sony Pictures ook niet heel erg goed.
  Ze hebben echter wel een paar IPS in handen die wellicht interessant kunnen zijn, maar een goede game maakt nog geen goede film

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 21 mei 2019 17:26
  Laat maar komen, SIE heeft genoeg IPs om goede films en tv series te maken. Twisted Metal series zou inmiddels al bevestigd zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.