Sony heeft wat informatie losgelaten over de aankomende firmware-updates voor de PSP en de PS3. Deze updates zullen de firmware respectievelijk brengen tot versie 5.00 en 2.50. Lang niet alles is openbaar gemaakt, maar het ziet er naar uit dat beide updates een aantal interessante nieuwe features zullen bevatten.

Zo zal het voor PSP-gebruikers mogelijk worden om direct vanuit de XMB de online PlayStation Store te bezoeken met je PSN-account. Op deze manier is geen PC meer nodig om games naar je PSP te downloaden. Een slaap-timer die tijdens het afspelen van muziek kan worden ingesteld, een full-screen keyboard-functie en een vernieuwde XMB-achtergrond behoren verder tot de nieuwe functies van de firmware.

De PS3-update verbetert over de gehele linie de functionaliteit van de console. De mogelijkheid om de PS3 en controller na een bepaalde tijd automatisch uit te zetten wordt met deze update mogelijk gemaakt. In het vervolg kan na het downloaden van een game de PS3 ook automatisch uit worden geschakeld. Net als op de PSP zullen video's opgedeeld kunnen worden in secties, hierdoor hoef je niet meer als met een videorecorder vooruit te spoelen naar je favoriete scènes, maar kun je een vooraf ingesteld aantal seconden heen en weer skippen.

Bovendien zullen de trophies beter geïntegreerd worden in de interface en bovendien sneller te vergelijken zijn. Ook zul je ingame screenshots kunnen gaan maken, maar dat moet dan wel door de specifieke games ondersteund worden. Om alles goed op een rijtje te hebben, kun hier terecht. We weten niet exact wanneer we de updates kunnen downloaden, maar de kans is groot dat dit zeer binnenkort is.