Sony in onderhandeling met Tobii over eye tracking in PlayStation VR2

Sony in onderhandeling met Tobii over eye tracking in PlayStation VR2

Sony onderhandelt met Tobii over eye tracking-technologie in PlayStation VR2.

Dat heeft Tobii aangekondigd middels een persbericht. De onderhandelingen gaan erover of Tobii de leverancier wordt van de eye tracking-technologie die in de nieuwe vr-headset moet komen. Het resultaat van die onderhandelingen is nog niet duidelijk.

Sony onthulde eerder dit jaar de specificaties van de PlayStation VR2. De headset heeft een hogere resolutie dan de eerste helm: 4000 bij 2040 pixels (of 2000 bij 2040 per oog). Het hdr-beeldscherm is net als op de PSVR een oled, maar het blikveld is met 110 graden 10 graden meer dan de voorganger. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. 

Ook worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. Dit wordt eye tracking genoemd en dat is dus waar Sony op dit moment met Tobii over onderhandelt. Het is nog niet bekend wanneer de vr-headset lanceert.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou