Sony heeft patent op pauzeren games voor advertenties | Gamer.nl

Sony heeft patent op pauzeren games voor advertenties | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het patent laat middels schetsen zien hoe de onderbrekingen eruit zouden komen te zien. De speler krijgt een waarschuwing dat de game onderbroken gaat worden door een advertentie, waarna de gameplay vertraagt. Daarna komt de advertentie en ten slotte wordt de gameplay teruggespoeld, zodat er weer verder gespeeld kan worden.

Of Sony ook daadwerkelijk iets met de plannen gaat doen, is niet bekend. Advertenties zouden een inkomstenbron kunnen zijn voor free-to-play-games, een verdienmodel dat op consoles nog zelden voorkomt. Volgens geruchten zou Sony echter deze E3 een samenwerking met streamingservice Gaikai of OnLive aankondigen. Een toepa ing van de advertenties zou kunnen zijn dat spelers gratis proefversies van PlayStation-games kunnen streamen, maar dat er tu endoor wel reclame getoond wordt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou