Sony zou in de maanden voor E3 hebben besloten de Eye-camera weg te laten om de lanceringsprijs met honderd dollar te verminderen. Daarbij heeft Sony de prijsverlaging volgens IGN niet aan winkelketens verteld, waardoor concurrent Microsoft ook pas tijdens Sony's E3-persconferentie over de prijs hoorde.

Microsoft lanceert de Xbox One voor 499 euro, maar dit pakket bevat de Kinect-camera. De PlayStation Eye voor PlayStation 4 is straks los te koop voor een adviesprijs van 49 euro. Hoewel de PlayStation 4 honderd euro minder kost, heeft Microsoft als voordeel dat alle Xbox One-eigenaren in het bezit zullen zijn van Kinect. Daardoor spreken ontwikkelaars de complete userbase aan wanneer zij Kinect-opties in een game integreren.

De website DualShockers zegt een afbeelding te hebben van de PS4-bundel die op het laatste moment werd gewijzigd. Hierin is niet alleen de PlayStation Eye, maar ook de game Knack te zien. De PlayStation 4 lanceert eind dit jaar voor 399 euro. Het systeem komt zonder Eye en zonder game.