Sony haalt first party-ontwikkelaar binnen | Gamer.nl

Sony haalt first party-ontwikkelaar binnen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In een perspbericht meldt Sony dat de overeenkomst tu en beide partijen naast LittleBigPlanet Vita ook een aantal toekomstige titels beslaat, maar hierover wordt niet in detail getreden. Sony Europa liet weten blij te zijn de ontwikkelaar te hebben kunnen strikken. "Double Eleven is een van de meest veelbelovende ontwikkelaars van de afgelopen jaren. Hun technische expertise maakt dat zij geschikt zijn om LittleBigPlanet voor de PS Vita te maken en we zijn erg tevreden over de voortgang die zij daar tot nu toe mee geboekt hebben." 

De CEO van Double Eleven, Lee Hutchinson, stelt dat de deal met Sony aangeeft hoe hard zijn team gewerkt heeft en dat het de studio gaat helpen om te groeien en zich verder te ontwikkelen. De studio is in 2009 opgericht door een tweetal voormalige ontwikkelaars van Rockstar Leeds, waaronder Hutchinson. Die studio was verantwoordelijk voor Grand Theft Auto: Liberty City Stories en Grand Theft Auto: Vice City Stories.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou