Sony haalt de bezem door Liverpool-studio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoeveel ontslagen er met de reorganisatie gepaard gaan is onbekend. Sony hoopt een deel van de medewerkers bij andere studio's onder te brengen, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit. In een reactie bij GamesIndustry.biz schat een ontslagen medewerker het aantal ontslagen op minstens vijftig procent van het totale werknemersbestand.

Het is niet duidelijk hoe de ontslagen invloed hebben op Evolution Studios. De ontwikkelaar van de Motorstorm-games wordt binnenkort ondergebracht bij Liverpool Studios. Evolution en Liverpool deelden al langer a ets, hebben één management en hun kantoren liggen slechts dertig kilometer van elkaar af.

Destruction Derby

De Liverpool-studio van Sony was de laatste jaren verantwoordelijk voor onder andere Wipeout HD, Wipeout Pulse en de Formula One-games. De studio werd in 2001 onderdeel van Sony en ging daarvoor door het leven als Psygnosis. Onder die naam maakte het onder andere Destruction Derby, G-Police en Colony Wars.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou