Sony heeft zich de afgelopen dagen voor de zoveelste keer flink in de eigen vingers gesneden door bekend te maken dat men met de Sixaxis-controller van de PS3 een Emmy award had gewonnen. Dit bleek echter niet het geval te zijn, het ging hier om een award voor de Dual Shock controller.

Nu kunnen we met z'n allen een potje gaan schelden op het Japanse bedrijf, maar even interessant is de vraag waarom Sony eigenlijk een dergelijk persbericht gestuurd heeft. Want hoewel Sony misschien ietwat arrogantie verweten kan worden, zijn de heren en dames aldaar niet zo stom om in het oog van de wereld de hele boel bij elkaar te liegen.

Tegenover de website Next-Gen.biz laat PR-man Dave Karraker weten dat hij als ontvanger van de Emmy ook niet precies wist om welke technologie het ging. De award was immers voor een 'technological innovation for device controller' en gezien Sony momenteel keihard bezig is met het promoten van de Playstation 3, kan dit tot een tunnelvisie of bias in de perceptie geleid hebben.

Hoe dan ook, Sony erkent de fout die men gemaakt heeft openlijk, en zegt dat er door miscommunicatie een onduidelijk beeld is ontstaan. Excuses van Sony dus.