Sony geeft nieuwe details over PlayStation VR2

Sony geeft nieuwe details over PlayStation VR2

Sony heeft tijdens CES 2022 nieuwe details gegeven over de PlayStation VR2.

De nieuwe virtualrealityheadset gaat officieel PlayStation VR2 heten. Zoals verwacht toont de headset een hogere resolutie dan de eerste helm: 4000 bij 2040 pixels (of 2000 bij 2040 per oog). Het hdr-beeldscherm is net als op de PSVR een oled, maar het blikveld is met 110 graden 10 graden meer dan de voorganger.

Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Ook worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. 

Tot slot hebben zowel de helm als de eerder onthulde controllers trilmotors waarmee vibraties worden gegeven. De controllers heten officieel de PlayStation VR2 Sense en hebben zoals eerder bekendgemaakt adaptieve triggers, vingerdetectie en haptische feedback. De PlayStation VR2 zelf is nog niet getoond. Ook is niet bekend wanneer de helm verschijnt, al gaat hij volgens geruchten binnenkort in massaproductie. 

De volledige specs van PlayStation VR2 zijn op PlayStation Blog te vinden. Ook werd een spel voor PlayStation VR2 aangekondigd: Horizon Call of the Mountain.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beloofd veel goeds. Ik snap niet dat Microsoft niet inzet op VR, dat zou VR de duw in de rug geven die het nodig heeft om het meer mainstream te maken. Waren ze niet bezig met Hololens of iets in die richting? Hoor je ook niks meer van...

0

@The_Stifmeister Bij xbox vonden ze de verkoopaantallen van vr te laag en daardoor het niet interessant om het te ondersteunen of ervoor te gaan ontwikkelen. Van de PS4 zijn meer dan 100 miljoen consoles verkocht. Van de psvr zijn er ruim 6 miljoen. Het overgrote deel van de ps4 gebruikers heeft dus nooit een vr headset gekocht. Er wordt wel gezegd dat je minimaal 10 miljoen gebruikers nodig hebt om het interessant laten zijn. Ik ven een groot fan van vr en heb zowel een psvr als quest 2. Maar om eerlijk te zijn leek het er tot anderhalf jaar geleden op dat vr niet echt van de grond kwam. De quest 2 heeft vr het afgelopen jaar vooruit gebracht. Op een kritiek punt toen andere stopten is Facebook blijven investeren in vr . Alhoewel Facebook geen verkoopaantallen bekend maakt heeft de quest2 inmiddels vrijwel zeker de drempel van 10 miljoen gepasseerd. Bij de psvr2 is dat nog maar afwachten of die dat haalt.

0
test

@lightyears Ook dit wist ik niet, thanks voor de info.

0

@The_Stifmeister De Hololens is niet per se voor consumenten, maar meer voor op de werkvloer, het is geen game device in ieder geval. Inmiddels is de Hololens 2 er al een tijdje en heeft Qualcomm net een nauwe samenwerking met Microsoft aangekondigd om voor dergelijke apparaten chips te ontwikkelen. Ik vind het ook jammer dat MS hier niets mee doet, er is echter wel al ondersteuning voor VR in Windows en dus ook de XBox. Uiteindelijk is VR nog niet zo groot in gaming dat er echt bakken met geld aan verdiend wordt. Ik denk dat Sony hier op dit moment nog verlies op draait, de ontwikkeling kost nog best veel als je het vergelijkt met hoeveel ze er verkopen.

0
test

@Ziminar Interessante info, wist ik niet. Thanks!

0
test

@The_Stifmeister hololens is niet voor consumenten en wordt veel gebruikt in de industrie, hololens2 is er al weer even. Dat jij er niets meer van hoort zegt dus niets. En waarom ze zich er niet voor inzetten, al was het gewoon dat de MR headsets ondersteund worden, is voor mij ook een raadsel.

0
test

Is hij draadloos, want dat vind ik wel 1 van de belangrijkste opties, draadloos en geen extra camera meer waar je mee verbinding moet maken.

0

@DarkraverX nee dat is die niet lees ik net. Wordt met 1 kabel gekoppeld aan ps5

0
test

@lightyears Thx voor de reactie. Dan gaat hij het niet worden voor mij.

0

Aanbevolen voor jou