Sony geeft gratis dev kits aan indie-ontwikkelaar | Gamer.nl

Sony geeft gratis dev kits aan indie-ontwikkelaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Rubicon maakte eerder de iPhone-game Great Little War Game. De studio meldt dat Sony na het zien van de game besloot een viertal dev kits te schenken, zodat Rubicon de game naar PS Vita over kan zetten. Volgens Rubicon "snapt Sony nu" dat het onafhankelijke ontwikkelaars moet ondersteunen om een uitgebreid aanbod aan kleine titels op zijn consoles te krijgen. "In tegenstelling tot Nintendo", zo valt te lezen op het forum. 

Sony benadrukte onlangs al het belang van onafhankelijke studio's. "Zonder hen valt de hele industrie stil wat betreft innovatie", zo stelde de baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida. De uitgever gaat de komende drie jaar 20 miljoen dollar investeren in het laten ontwikkelen van exclusieve games voor het PlayStation Network. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou