In de nieuwste entry van de Playstation blog komt de man achter Warhawk, Dylan Jobe, met een verrassende onthulling. De dedicated servers die online Warhawk gamers met elkaar verbindt zijn niets anders dan PS3's. Dit is natuurlijk de ultieme demonstratie van Sony om hun visie te tonen dat de PS3 meer dan alleen een console is.

Warhawk zal net als alle andere online Sony games gebruik maken van Dedicated servers. In de blog legt Jobe uit dat dit perfect is om lag te verminderen. Vooral bij grote aantallen spelers per game is dit een voordeel. De servers die te zien zijn op de foto's zijn allemaal officiële servers die gebruikt kunnen worden voor ranked matches.

Verder zal Warhawk een van de eerste games zijn die het mogelijk maakt je eigen server te hosten. PC games doen dit natuurlijk al jaren. Je kunt ook in je eigen gehoste game spelen, zelfs in 4 player splitscreen. We vragen ons af of commerciële instanties hierdoor het licht gaan zien en net als voor de PC hun eigen servers gaan hosten.