Sony gebruikt gratis emulator in PlayStation Classic | Gamer.nl

Sony gebruikt gratis emulator in PlayStation Classic | Gamer.nl

De PlayStation Classic van Sony maakt gebruik van een gratis verkrijgbare emulator om de software op te plaatsen. Het gaat om de PCSX-ReArmed-emulator die voor PlayStation-games wordt gebruikt.

Voor de PlayStation Cla ic wordt de gratis software gebruikt en zijn slechts enkele features uitgeschakeld. Het gebruik van de software kwam aan het licht nadat werd opgemerkt dat een lijst met licenties aangaf de games via de gratis software te gebruiken. Deze lijst kan gevonden worden via de PlayStation Cla ic-menu. Vele PlayStation-fans uiten dan ook hun onvrede op Reddit. 'Dus het is 100 euro voor 20 ROM's in een plastic omhulsel en ze hebben niet eens gewerkt aan de emulator die zij aan jullie verkopen?', aldus gebruiker BioDomeWithPaulyShor.

Op Twitter reageert Frank Cifaldi dat het gebruik van de emulator gezien moet worden als iets positiefs. "Mensen die niet op de hoogte zijn kunnen dit zien als iets frustrerends, maar de realiteit is dat het een erkenning is dat een 'amateuristische' emulator net zo goed kan zijn als een 'officiële' (en meestal zijn ze ook beter!)'.

Eerder werd de volledige lijst met games bekend gemaakt die zich op de mini-console begeven. Bij de Europese versie zijn games zoals Grand Theft Auto, Metal Gear Solid en Final Fantasy 7.

PlayStation Cla ic

De PlayStation Cla ic verschijnt op 3 december en kost 100 euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou