'Sony gaf zegen aan XBLA-release Joe Danger' | Gamer.nl

'Sony gaf zegen aan XBLA-release Joe Danger' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dat Joe Danger tot voor kort een exclusieve PS3-titel was, ligt aan het feit dat de game tot stand is gekomen via Sony's Pub Fund, een initiatief van de uitgever om onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen. Sony financierde de ontwikkeling van de motorstuntgame. Murray zegt dat het bedrijf er verder geen probleem van maakt dat Joe Danger nu op XBLA verschijnt. "Het hele punt van Pub Fund is juist om van kleine onafhankelijke studio's digitale uitgevers te maken."

Ook Microsoft zou een release van Joe Danger op zijn platform geen strobreed in de weg hebben gelegd. Dat terwijl de uitgever onlangs een aantal keer negatief in het nieuws verscheen vanwege zijn strenge beleid wat betreft games die op XBLA verschijnen. Deze zouden op zijn minst gelijktijdig maar het liefst eerder hierop moeten uitkomen dan op het concurrerende PSN. Murray benadrukt dat hij zijn samenwerking met Microsoft heel anders heeft ervaren. "Microsoft was erg open en eerlijk." De XBLA-versie van Joe Danger, de Special Edition genaamd, staat gepland voor eind dit jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou